Toertochten

1. Familietoer

18km of ingekort 12 km. Richting D’roomijs (Waar je ambachtelijk schepijs kan smullen) De 12 km skipt de lus over de Balenberg en het Sven Nys Cyclingcenter.
Link routeyou:Veelecofamilietoer 18km
Link routeyou: Veelecofamilietoer 12km

familietoer

2. Recreatietoer

(57 of  ingekort 48 km)
Deze rit gaat via Tremelo, Keerbergen en Rijmenam tot in Bonheiden. Terug over Peulis, Beerzel en Heist Goor. Het is een vlak parcours. In het eerste deel ervaar je hoe Vlaanderen volgebouwd geraakt. Eén grote residentiële wijk. Je maakt kennis met fietsstraten. Het tweede gedeelte is meer door het open landschap van de Tuindersstreek. Na 39 km passeer je het Fiets en Wandelcafé ’t Steenputteke. Een versnapering is misschien wel welkom?
Nadien maak je nog een zig-zag over de Balenberg met het Sven Nys cyclingcenter. (Inkorting: idem als 1.)
Link routeyou: Recreatieve route 57km
Link routeyou: Recreatieve route 48km

recreatievetoer

3. VEeLecO Hagelandtoer

91 km (volgens Strava 917 hm.) Een pittige toer door het prachtige Hageland. Na een opwarming van een 8-tal km komen de bekende en minder bekende hellingen, ze volgen elkaar op in snel tempo. Het parcours loopt hoofdzakelijke langs kleine verkeersluwe wegen. Naast enkele mogelijke wegenwerken zitten er 2 stukjes verharde grindweg (100 en 300 m) tussen, maar ze zijn best te doen met de racefiets. Laat je niet afschrikken door de eerste 2 beklimmingen, ze zijn de zwaarste uit de reeks, maar onderschat de 900 hoogtemeters ook niet. Een leuke plaats om even te bekomen is bij het standbeeld van Eddy Merckx in Kiezegem. ’t Klein Verlet heeft zeker iets lekkers op de drankkaart staan. Wil je van daar een afkorting maken dan is dat perfect mogelijk (zie afbeelding). Je kan eventueel ook de lus van de Wijndries ( wel een zeer mooie klim) overslaan, je spaart 5.5 km en 2 beklimmingen. Veel kasseien kom je niet tegen, maar de ‘kasseiklim’ aan de kerk van Molenbeek kon niet ontbreken, maar je bent dan al een stuk op terugweg. Na Gelrode rijd je het golvende Hageland uit en de resterende Balenberg (Sven Nys cyclingcenter) betekent dan niet veel meer.
Link routeyou: Hagelandroute

hagelandroute

hagelandroute

Inkorting:

hagelandroute

Lus Wijndries:

hagelandroute

4. Als toetje nog een conditiemeter

Een tijdritje van 11 km. Met klimwerk (143 hm) en 4 km plat (en meestal tegen de westelijke wind.) Wil je weten hoe je conditie is dan kan je dat ritje af en toe chronometreren, je weet onmiddellijk waar je staat. (Staat ook op Strava )
De start is aan de kruising van de Hondsheuvel en de Klarenbos (Moedermeule) Bijna onmiddellijk is het klimmen in de Donkerstraat en na de afdaling (waar je kan springen over de verkeersdrempels aan de brug van de autostrade) klim je onmiddellijk weer via het Hellegat omhoog. Je blijft wat golven op de St-Jobsweg alvorens de Panoramastraat af te dalen. Dan volgt er 4 km plat beulswerk in de Appelstraat en Vlasselaar. Eens in de Beninksstraat begint het terug te klimmen. Over de autostrade rechts volgt de Stenenmuurstraat. Een verraderlijke klim, die je aan het begin van de Klarenbos brengt. Daar is het gas geven. Na nog een laatste stijgende strook daal je terug af naar de startplaats. (opgelet je rijdt daar tegenrichting)
Afklokken doe je aan het begin van de parking van de Moedermeule (links) en rechts een opzichtig grote brievenbus. Zo kan je nog tijdig stoppen voor de roosters op het einde van de straat.
Link routeyou: conditiemeter

hagelandroute

hagelandroute

Route conditiemeter Route familietoer 12km Route familietoer 18km Route hagelandtour 2018 Route recreatietoer 2018 Route korte recreatietoer
download hier download hier download hier download hier download hier download hier